Dunfermline

Vun Wikipedia

Dunfermline is en Stadt in de schottisch Council Area Fife. De Stadt is en en van de historsch Hööftstädte van Schottland. 1975 wurr de glienaamig Verwaltensbezirk grünnd, de siet 1996 to Fife hörrt. De Stadt hett 49.706 Inwahner (Zensus 2011) up en Flach van 18,31 km².

De Naam van de Stadt leit sück van dat gäälsch Dùn Phàrlain af, dat översett entweder „Fort van den Partholon“ oder „Fort van den krümmten Glen“ heet. Dat gifft en Helden mit Naam Partholan, de ok as „de keltische Atlas“ betekent wurrd. Aber de Herkunft is nich seker. Van dissen Utdruck leit sück ok de Familiennaam „MacFarlane“ af.

Geografie[ännern | Bornkood ännern]

Dunfermline liggt rund dree Mielen van de Küst van den Firth of Forth weg nördlich van Edinburgh. De Stadt wurrd in Nord-Süd-Richt van den Pittencrieff Glen, en deep, wunnen Schlucht dörtrucken, in de de Stroom Lyne Burn flooten deiht.

Geschichte[ännern | Bornkood ännern]

Dunfermline is en van de öldsten Siedlungen van Schottland. Man hett dör Saaken ut de Iesen- un Bronzetiet funnen. De Mönkorden van de Culdeer hett sück hier ansiedelt.

Siet 1979 is Willemshaven Partnerstadt van Dunfermline.

Weblinks[ännern | Bornkood ännern]

Dunfermline. Mehr Biller, Videos oder Audiodateien to’t Thema gifft dat bi Wikimedia Commons.