One Penny Black

Vun Wikipedia
Zur Navigation springen Zur Suche springen
De One Penny Black.

One Penny Black is de eerste Breefmark van de Welt un is in Grootbritannien an 1. Mai 1840 entstahn. Sie wurrd ok blots Penny Black nömmt. De Naam kummt van de Nominalweert van de Breefmark (1 Penny) un wiels se mit swart Farv druckt wurrn is. Bruken kunn man de Breefmark af den 6. Mai 1840.

Die Mark hett keen Zacken un wiest dat Profil van Königin Victoria. In de bövere Rand steiht dat Woort "POSTAGE", an de ünnere Rand de Nominalweert "ONE PENNY". Een Lännerbeteken, so as hüdtodag, hebbt se nich nommen, wiels dat domols nich notwennig weer - dat geev ja blots disse een Mark. De britisch Marken hebbt aber bit vandag kien Lännernaams, sondern hebbt blots immer dat Profil van dat jeweilige Staatsböverhööft, to Tiet also Königin Elisabeth II. De Bookstaven in de linke un rechte ünnere Eck geevt de Positschoon (Reeg/Spalt) van de Breefmark in de Druckbogen an.

De Inföhren van Breefmarken weer een Deel van de Postreform van Rowland Hill, de dat nu mögelk maken de, de Breef van de Afsender betallen to laten.