Breevoort

Vun Wikipedia
Markt in Breevoort
Möhl Prins van Oranje

Breevoort (nedderlandsch: Bredevoort) is de eenzige Stadt in de Gemeende Aalten in den Achterhook, Provinz Gelderlaand in de Nedderlannen.

De ole Festungstadt Breevoort is vanaf 1818 Deel van de Gemeende Aalten. In dat Middelöller geev dat in Breevort en Borg. De Borglüüd weren de Verdedigers van dat fröhere Slott van Breevoort. De Herrn van Breevoort möken van de fröhere Vörborg en Festung, de van 1326 bet 1795 Hööfdstadt van de Herrlichkeit Breevoort was (wat nu de Gemeenden Aalten un Wenters sünd). De Grote Grachte un de Möllebastion erinnert noch an disse Tied.

De historische Wichtigkeit van Breevoort seht man ook doran, dat Königin Beatrix den Titel „Vrouwe van Bredevoort“ driggt. De Möhl van Breevoort hett den Naam „Prins van Oranje“ wat ok de Verbunnenheit mit dat Huus van Oranje wiest.

Hendrickje Stoffels (1626-1663) is de bekanntste van Geboort Breevoortsche. Se was in dat 17. Johrhunnert Schildersmodel un Levenspartner van Rembrandt van Rijn.

Breevoort is in de Nedderlannen vörall bekannt as Bökerstadt. De Gondelfahrt elk Johr an’t letste Wekenenn van August un dat eerste Wekenenn van September treckt alltied vele Besökers.

Gallerie[ännern | Bornkood ännern]

Weblenken[ännern | Bornkood ännern]

Breevoort. Mehr Biller, Videos oder Audiodateien to’t Thema gifft dat bi Wikimedia Commons.